Μάρμαρα Διονύσου – Πεντελικό Μάρμαρο

Posted on Posted in ΜΑΡΜΑΡΑ
21 votes, average: 4.95 out of 521 votes, average: 4.95 out of 521 votes, average: 4.95 out of 521 votes, average: 4.95 out of 521 votes, average: 4.95 out of 5 (21 votes, average: 4.95 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...
Μάρμαρα Διονύσου – Πεντελικό Μάρμαρο

Τα μάρμαρα Διονύσου εξορυσσόταν κατά το “Χρυσό Αιώνα” του Περικλή (Αθήνα, 5ος αιώνας π.Χ.), παρέχοντας χιλιάδες κυβικά μέτρα υλικού με τα οποία κτίστηκαν τα περισσότερα αρχιτεκτονικά και γλυπτικά αριστουργημάτα της κλασικής περιόδου: από την Ακρόπολη των Αθηνών μέχρι τα αγάλματα και μνημεία των κλασσικών ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Tα λατομεία της Πεντέλης, υπήρξαν η κύρια πηγή μαρμάρου για την κατασκευή του Παρθενώνα και των υπολοίπων κτισμάτων της Ακρόπολης.

Χρωματισμός: Λευκό με μαύρα ή πράσινα Νερά
Προέλευση: Αθήνα
Εφαρμογή: Στρώση, Ποδιές, Σκάλα, Τοιχοποιία, Επένδυση τζακιών, Πισίνες κτλ

Μάρμαρα Διονύσου
Μάρμαρα Διονύσου

Το μάρμαρο της Πεντέλης χρησιμοποιήθηκε και μετέπειτα για την κατασκευή της Εθνικής Βιβιοθήκης, της Ακαδημίας Αθηνών, , την αναμαρμάρωση της “Στοάς του Αττάλου” αλλά και του Παναθηναϊκού Σταδίου στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, το 1896. Κι ακόμη σε πολλές άλλες νεώτερες εφαρμογές τόσο στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) όσο και στο εξωτερικό (Grand Main Temple, Pavillion of Perfect Harmony, House of Worship, Bajai Religion κλπ)

Τα μάρμαρα Διονύσου φημίζονται για την μοναδική λευκή απόχρωσή τους, την καθαρότητα, και την διαύγεια τους.

Τα μάρμαρα Διονύσου θεωρούνται και είναι ένα απο τα πιο ποιοτικά μάρμαρα στον κόσμο.

Όπως κάθε μάρμαρο έτσι και το μάρμαρο Διονυσου για να συντηρηρηθει σωστά μέσα στο χρόνο θα πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χημικά και απορρυπαντικά. Το φυσικό σαπούνι είναι ότι καλύτερο για τον καθαρισμό του μαρμάρου Διονύσου.

Τα μαρμαρα διονυσου φημίζονται και είναι ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα μάρμαρα στον κόσμο. Έχουν εφαρμογή σε μια ευρεια κλίμακα από κατασκευές όπως σκάλες, επενδύσεις, δάπεδα, πισίνες, τζάκια και πολλά άλλα.

Σήμερα το λευκό μάρμαρο Διονύσου πωλείται σε πολύ υψηλές τιμές λόγω ακριβώς των ιδιοτήτων που διαθέτει. Εαν θέλετε να μάθετε λεπτομεριες σχετικά με τις τιμές κάντε κλικ εδώ: ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες

Προσθέστε μας στο Google+
Ανακαλύψτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Tweeter
Δείτε μας στο Youtube
Βρείτε μας στο Linkedln

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας, η φαντασία σας…