Βυζαντινά Δάπεδα – ότι πρέπει να γνωρίζετε

Posted on Posted in ΜΑΡΜΑΡΑ

62 votes, average: 4.90 out of 562 votes, average: 4.90 out of 562 votes, average: 4.90 out of 562 votes, average: 4.90 out of 562 votes, average: 4.90 out of 5 (62 votes, average: 4.90 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...

Βυζαντινά Δάπεδα
Βυζαντινά Δάπεδα
Βυζαντινά Δάπεδα ονομάζουμε οποιαδήποτε τετραγωνισμένη στρωση απο μάρμαρο, σχιστόλιθο ή γρανίτη που εχει τοποθετηθεί σε ακανόνιστη μορφή. Με λίγα λόγια οι διαστάσεις του κάθε υλικού διαφέρουν σε μήκος και πλάτος. Μολονότι στα βυζαντινά δάπεδα το υλικό συνήθως είναι πιο φτηνό όταν κόβεται σε διαφορες διαστάσεις, η τιμή της τοποθέτησης είναι πολύ πιο ακριβή και αυτό γιατί η τοποθέτηση του υλικού είναι πολύ πιο σύνθετη από άλλου είδους τοποθετήσεις.

Μεγάλη προσοχή, για ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα πρέπει να δίδεται στον τοποθέτη. Αν ο τοποθέτης δεν έχει την εμπειρία και το μεράκι για την δουλειά δύσκολα θα βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε. Γιαυτο καλό θα ήταν ο τοποθέτης που θα επιλέξετε να σας δείξει πρότερες δουλειές του. Οι τιμές τοποθέτησεις την στιγμή που μιλάμε (2015) είναι γύρω στα 25 με 30 ευρώ το τετραγωνικό. Οποιαδήποτε τιμή κάτω απο τα 25 ευρώ το τετραγωνικό στην τοποθέτηση θα πρέπει να σας βάζει σε σκέψεις.

Στα βυζαντινά δάπεδα…

…η τιμή του υλικού εξαρτάται απο το υλικό που θα επιλέξετε. Το μάρμαρο καβάλας θεωρείται από τα πιο φθηνά για αυτή την χρήση, όπως και ο σχιστόλιθος Λημνιάς αν πάτε σε πέτρα. Όπως είπαμε το Βυζαντινό σχέδιο στηρίζεται στο “πλέξιμο” ορθογωνισμένων πλακών συγκεκριμένων διαστάσεων.Τα κομμάτια απο τα οποία συνήθως αποτελείται το σχέδιο έχουν διαστάσεις:

 • 10x10cm
 • 15x30cm
 • 20x15cm
 • 20x30cm
 • 20x35cm
 • 25x40cm
 • Με την συνέχιση – επανάληψη του αρχικού σχεδίου, επιτυγχάνεται ένα δάπεδο με απαράμιλλη αισθητική. Χρησιμοποιείται για πέτρινα δάπεδα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες, πισίνες, σαλόνι, κλπ Επίσης χρησιμοποιούνται για επενδύσεις σε τοίχους και γενικά για διακοσμήσεις χώρων.

  Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.

  Προσθέστε μας στο Google+
  Ανακαλύψτε μας στο Facebook
  Ακολουθήστε μας στο Tweeter
  Δείτε μας στο Youtube
  Βρείτε μας στο Linkedln

  Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας, η φαντασία σας…