Μάρμαρα Παλαιάς Κοπής

Posted on Posted in ΜΑΡΜΑΡΑ
14 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 5 (14 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...
Μάρμαρα Παλαιάς Κοπής
Μάρμαρα Παλαιάς Κοπής

Τα μάρμαρα παλαιάς κοπής για να παραχθούν χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο. Το μηχάνημα που ονομάζεται τελάρο για να παραχθούν τα μάρμαρα παλαιάς κοπής, είναι ένα τετράγωνο πλαίσιο με παράλληλες λάμες τα οποία ονομάζονται μαχαίρια, και είναι τεντωμένες μέσα σ’ αυτό. Οι κινήσεις των λαμών, με την βοήθεια άμμου, σμύριγδας και σιδαλόσκονης, τεμαχίζουν το μάρμαρο σε διάφορες διαστάσεις μέσω της τριβής. Μια θήκη που είναι τοποθετημένη πάνω από τις λάμες, έχει αυτά τα τρία υλικά τα οποία παρασύρονται από ανακυκλωμένο νερό και δια της βαρύτητας καταλήγουν στις λάμες.

Στα μάρμαρα παλαιάς κοπής…

… η κοπή του όγκου απαιτεί πολλές μέρες, και αυτό συντελεί στην ατσαλόσκονη, την σμύριγδα και τα συστατικά της άμμου να προκαλούν σκουριά η οποία απορροφάται από τους πόρους του μαρμάρου, με την βοήθεια της θερμοκρασίας των λαμών που δημιουργείται από την τριβή. Η επιφάνεια του μαρμάρου γίνεται σαγρέ με πολλές ακανόνιστες ραβδώσεις. Ο χρωματισμός είναι ανεξίτηλος και δημιουργεί πολλές παραλλαγές του χρώματος της σκουριάς από πολύ σκούρο έως και πολύ ανοιχτό. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως κόβεται ο ογκος το πάνω μέρος του μαρμάρου εκτίθεται περισσότερο στην σκουριά απο ότι το κάτω μέρος του όγκου.

Στην αγορά σήμερα συνήθως κυκλοφορούν μάρμαρα “τυπου” παλαιάς κοπής. Αυτό γίνεται γιατί το κόστος για να παραχθει το υλικό ειναι ασύμφορο αλλά και γιατί τα παραδοσιακά τελάρα εχουν εκλείψει. Τα μάρμαρα “τύπου” παλαιάς κοπής προσομοιάζουν πολύ στα γνήσια παλαιάς κοπής ιδιαίτερα στην όψη όμως η τεχνική παραγωγής τους διαφέρει κατά πολύ απο αυτά των γνήσιων παλαιάς κοπής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 210-6827496 ή επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα για να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες

Προσθέστε μας στο Google+
Ανακαλύψτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Tweeter
Δείτε μας στο Youtube
Βρείτε μας στο Linkedln

Μάρμαρα Νικολάκη – Όριο μας, η φαντασία σας…