Ενισχύσεις πάγκων: Ρίχνοντας την ασφάλεια, ρίχνουν και τις τιμές!

Posted on Posted in ΓΡΑΝΙΤΕΣ

ΕνισχύσειςΗ ενίσχυση ενός πάγκου κουζίνας ή μπάνιου αποτελεί βασική προϋπόθεση ασφάλειας και ποιότητας. Δυστυχώς όμως πολλοί σήμερα λόγω κόστους “ξεχνάνε” τις ενισχύσεις των πάγκων με αποτέλεσμα ναι μεν να πέφτει το κόστος αλλά να κινδυνεύει η ακεραιότητα οποιουδήποτε βρεθεί στην “ακατάλληλη” ώρα.

Tι είναι όμως η ενίσχυση του πάγκου;;;

Εκεί όπου κόβεται η γούρνα, το μάρμαρο, ο γρανίτης ή ο χαλαζίας “αδυνατίζει” πάρα πολύ με αποτέλεσμα εάν κοπεί και δεν έχει την ενίσχυση το υλικό να πέσει κάτω και να έχουμε σοβαρό τραυματισμό. Με την ενίσχυση του πάγκου ακόμα και να σπάσει ο πάγκος το κομμάτι δεν πέφτει κάτω γιατί “κρατιέται” απο την ενίσχυση. Ως προς τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ειδικό ανθρακόπλεγμα που “φυτευεται” μέσα στο υλικό από το κάτω μέρος του με ειδικές αποξειδωτικές κόλες.

Στο βιντεάκι που βλέπεται παρακάτω φαίνεται ο πάγκος από την ανάποδη μεριά και το ανθρακόπλεγμα που μπαίνει μέσα στις ειδικές υποδοχές που έχουμε ανοίξει. Μολις ολοκληρωθει η εργασία που βλέπετε στο βίντεο τότε ανοίγονται οι τρύπες γούρνας και εστίας.

[wpvideo fYOuiX4M]

Το θέμα της ασφάλειας ειναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο γιαυτό το λόγο θα πρέπει να “τσεκάρετε” ότι ο κατασκευαστής σας τηρεί τις προδιαγραφές αυτές διαφορετικά είναι πολύ πιθανόν να έχετε στο μέλλον πρόβλημα.